Managed hosting door True

Open Group toont Unix 98-specificatie

 

The Open Group (TOG), een neutraal consortium met meer dan tweehonderd leden, heeft de specificaties voor Unix 98 vrijgegeven. IBM, Sun Microsystems en NCR zijn de eerste bedrijven met producten die beantwoorden aan deze compatibiliteitsstandaard.

Deze derde specificatie omvat een aantal nieuwe functionaliteiten, waaronder millennium-bestendigheid. De grootste verschillen met de voorgaande standaard, Unix 95, zijn de mogelijkheid voor grote bestandssystemen en de neutraliteit voor data-omvang. Dankzij deze laatste nieuwigheid kan een Unix-besturingssysteem dat de 98-standaard volgt, draaien op zowel 64-bit processoren als op 128-bit chips, zodra die uitkomen. Andere nieuwe elementen zijn gestandaardiseerde threads, mogelijkheden voor real-time dataverwerking, Java-ondersteuning, TCP/IP-verbindingen en netwerklijsten.
De nu onthulde specificatie is een onderdeel van het IT Dialtone-initiatief van TOG. Dit project verenigt Unix, het netwerkcomputer-profiel en diverse Internet-technologieën om een serie richtlijnen te scheppen voor bedrijven die Internet-diensten koppelen aan hun bestaande IT-infrastructuur. IT Dialtone is meer gericht op de behoeften van de eindgebruiker, in tegenstelling tot TOG's traditionele focus op de wensen van de leveranciers. TOG is op Internet te vinden ophttp://www.opengroup.org.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222149). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×