Managed hosting door True

Europa wil Internet opruimen

 

De Europese Unie heeft plannen voor een grootscheepse schoonmaak van Internet. Telecommunicatie-ministers van de EU-lidstaten zijn maandag overeengekomen om 25 miljoen ecu (55,5 miljoen gulden) te besteden aan het actieplan.

Dit omvat ondermeer een Europees netwerk van alarmlijnen voor het melden van illegale sites en een beoordelingssysteem voor websites met seksueel of gewelddadig materiaal. Deze acties lopen tot in het jaar 2002. De ministers bieden financiering aan helplijnen voor consumenten, filter-technologieën en beoordelingsmechanismes. Hiermee hopen de overheden illegaal materiaal te bestrijden en toegang tot materiaal dat niet bedoeld is voor kinderen te beperken.
Oorspronkelijk had de Europese Commissie een budget van dertig miljoen ecu (66,6 miljoen gulden) voorgesteld voor de Internet-schoonmaakplannen. Een woordvoerder van de EC verklaarde dat het nu vastgestelde bedrag van 25 miljoen ecu 'bevredigend' is. Het voorstel wordt nu voorgelegd aan het Europees Parlement voor een eerste lezing. Vervolgens gaat het later dit jaar terug naar de Europese ministerraad voor bevestiging.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222129). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×