Managed hosting door True

Rechter negeert uitstel-vraag Microsoft

 

De Amerikaanse rechter Thomas Jackson heeft de datum voor de rechtszaak tegen Microsoft vastgesteld op 8 september. Het verzoek van de software-onderneming om het proces zes maanden uit te stellen wees Jackson hiermee af.

Microsoft vroeg meer tijd om te reageren op de klachten van de overheid. Het ministerie van Justitie heeft de rechtbank gevraagd via een preliminaire beslissing Microsoft te dwingen een versie van Windows 98 te leveren zonder Internet Explorer of met de browser van Netscape. Een tijdelijke beslissing zou betekenen dat Microsoft enkele restricties in acht moet nemen tot de rechter de definitieve uitspraak doet.
Volgens Jackson zou uitstel van de zaak tot december betekenen dat Microsoft teveel exemplaren van Windows 98 zonder restricties kan verkopen. De rechter zal het verzoek om de tijdelijke beslissing en de gehele antitrustzaak vanaf 8 september behandelen. Jackson wees wel een verzoek van het ministerie af om snel een beslissing te nemen over het verzoek tot een tijdelijke beslissing. Volgens juristen van de overheid zou deze uitspraak in juli of augustus moeten plaatsvinden. Jackson houdt echter vast aan de aanvangsdatum in september.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222049). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×