Managed hosting door True

PC's Gateway hebben Windows én Netscape

 

Gateway levert als eerste grote PC-fabrikant zijn machines met een versie van Windows 98 die is aangepast aan eigen wensen. Het bevat een eigen opstartscherm en de mogelijkheid de Communicator/Navigator-webbrowser van Netscape te installeren.

De PC-leverancier lijkt daarmee als eerste toestemming van Microsoft te hebben gekregen het besturingssysteem aan eigen eisen aan te passen.
Directeur en mede-oprichter Ted Waitt demonstreerde deze week een opstartscherm van Windows 98 dat leidde naar gateway.net-registratie, de nieuwe Internet-service van Gateway. Hij kondigde aan dat zijn bedrijf vanaf volgende week PC's zal leveren die draaien op het nieuwe besturingssysteem.
Na opening van het aangepaste Windows 98-startscherm verschijnt op de nieuwe Gateway-machines een venster dat de keuze biedt tussen installatie van de Microsoft-browser of die van Netscape.
Met deze keuzemogelijkheid breekt Gateway met een traditie; tot dusver leverde het bedrijf alleen de Internet Explorer bij zijn systemen, omdat Netscape geld vroeg voor de Internet-software. Bovendien wilde de PC-leverancier zijn verhouding met Microsoft niet in gevaar brengen.
Over de manier waarop zijn bedrijf de aanpassingen voor elkaar heeft gekregen, juist op het moment dat dit politiek een heet hangijzer is, bleef hij vaag. Speculaties over mogelijke onderhandelingen met Microsoft wees Waitt van de hand.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221993). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×