Managed hosting door True

Plan Internet-namen vandaag vrijgegeven

 

De Amerikaanse regering zal vandaag aan het eind van de middag het definitieve plan voor het toewijzen en registreren van Internet-adressen vrijgeven.

Veel van de kritiek op een eerdere versie van het plan, gepresenteerd in januari, wordt omzeild via de oprichting van een non-profit organisatie die alle bestaande controverses mag trachten op te lossen. Met name de grote bemoeienis van de Amerikaanse overheid met Internet en de Internet-naamgeving werd binnen en buiten de VS als ongewenst ervaren.
Het nieuwe instituut, dat eind september operationeel moet zijn, krijgt een 15-koppig bestuur met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, consumentenorganisaties en de Internet-wereld. Zij zullen zich in eerste instantie buigen over de gerezen problemen rond een vijftal nieuwe top-level domeinnamen (de laatste drie letters van een webadres zoals .org en .com). De registratie van webadressen heeft de overheid nu nog toebedeeld aan het particuliere bedrijf Network Solutions. Dit contract loopt echter in september af.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221985). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×