Managed hosting door True

Winst Fujitsu daalt bij stijgende omzet

 

Net als collega-bedrijven Hitachi, NEC en Toshiba heeft ook Fujitsu Limited het afgelopen boekjaar de winst zien kelderen. Opmerkelijk genoeg zag het Japanse IT-concern de omzet wel stijgen tot 37,7 miljard dollar.

Met dit resultaat blijft het de nummer drie van de wereld. De nettowinst van Fujitsu daalde met 88 procent tot 5,5 miljard yen (42 miljoen dollar). Een jaar daarvoor boekte het bedrijf nog een winst van 46,15 miljard yen (1,62 miljard dollar).
De prijzenslag rond geheugenchips, de Aziatische crisis en een eenmalige last als gevolg van de overname van Amdahl lieten hun sporen na bij de vaststelling van het nettoresultaat. Maar in tegenstelling tot de andere drie boekte Fujitsu wel een omzetstijging. De omzet van communicatiesystemen steeg slechts met 2 procent, maar de verkoop van PC's, chips en harde schijven in Europa en de Verenigde Staten zat in de lift. Het bedrijf ondervond weinig hinder van de PC-crisis in de Verenigde Staten. Omdat daar de focus sterk is gericht op het verkopen van notebooks, onttrok het zich aan de prijzenslag die in de onderkant van de markt woedt.
In totaal liepen de opbrengsten in het boekjaar 1997, dat op 31 maart sloot, op tot 4,98 biljoen yen (37,7 miljard dollar). Dat is een toename van 11 procent in vergelijking met het voorgaande boekjaar (4,5 biljoen yen/36,3 miljard dollar). Fujitsu blijft met dit resultaat het straks gefuseerde bedrijf Compaq/Digital (opgetelde omzet van 37,6 miljard dollar) net voor. Het concern staat na IBM en Hewlett Packard op de derde plaats van de ranglijst van grootste IT-bedrijven. De resultaten zijn inclusief de cijfers van de 513 dochterbedrijven en werkmaatschappijen, waaronder Amdahl, ICL, en Fujitsu America.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221929). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×