Managed hosting door True

Lucent en Motorola samen verder in DSP

 

Motorola en Lucent hebben gisteren besloten hun krachten te bundelen bij de ontwikkeling van DSP-chips (digital signal processors). Doel is zo de strijd aan te gaan met Texas Instruments, de huidige marktleider op dit gebied.

De samenwerkende bedrijven hopen hiermee in te spelen op de verwachte groei van toepassingen die op dit type processoren gebaseerd zijn. DSP's zijn halfgeleiders die gebruikt worden bij stem, data en videosignalen in onder andere mobiele telefoons, piepers, digitale camera's en stemherkenningssystemen.
De bedrijven zullen hun huidige projecten samenvoegen en elkaar licenties verstrekken voor het gebruik van elkaars bestaande producten. Dit betreft Lucents SDP56800 en DSP16000 en de M.Core, de 32-bit risc-microcontroller van Motorola. Daarnaast zetten zij onder de naam Star*Core een gezamenlijk centrum op in Atlanta, Georgia om een nieuwe generatie DSP-chips te ontwikkelen. Deze zijn bedoeld voorhigh-endmulti-channel energiezuinige terminalmarkten. Star*Core, dat aan ongeveer honderd man werk moet bieden, opent eind dit jaar zijn poorten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221813). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×