Managed hosting door True

Microsoft geeft eerste beta IE 5.0 vrij

 

Microsoft heeft gisteren een eerste onofficiële beta-versie van Internet Explorer 5.0 vrijgegeven.

Hoewel depreview release voor iedereen vrij te downloaden is op de site van Microsoft, richt de versie zich met name op ontwikkelaars en web-specialisten die willen zien in welke richting de browser-ontwikkelingen gaan. Hun feedback zal mede bepalend zijn voor de definitieve functionaliteit van IE 5.0.
Belangrijkste noviteit in de nieuwe versie is de ondersteuning van Dynamic Html (Hyper Text Markup Language) en XML (Extensible Markup Language). Via deze verzameling web-specificaties, inclusief Cascading Style Sheets (CSS) en scripttalen, wordt het voor webontwikkelaars mogelijk de inhoud, de stijl en het gedrag van een web-pagina onafhankelijk van elkaar te manipuleren.
Andere noviteiten zijn ondermeer: Intelliproperties (waarmee een pagina-element gedefinieerd kan worden in verhouding tot een ander element - een fontgrootte kan nu bijvoorbeeld gedefinieerd worden als een kwart van de tabelgrootte); een 'drag and drop'-voorziening om ikonen tussen frames of tussen applicaties te verplaatsen; en de mogelijkheid met volledig kale losse vensters te werken (dus zonder browser-functies).
De eerste officiële beta-versie van Internet Explorer 5.0 moet deze zomer beschikbaar komen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221809). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.