Managed hosting door True

Pixel omzeilt Windows met My Space

 

Een klein startend bedrijfje uit Seattle, Pixel Company, heeft een toolbar ontwikkeld waarmee gebruikers Microsoft Windows kunnen omzeilen. Pixel inventariseert de mogelijkheden om zijn product My Space te licenseren de alle grote PC-leveranciers.

Gebruikers kunnen via de toolbar, die in de zwarte rand geplaatst wordt rondom het Windows-venster, willekeurige applicaties opstarten, surfen op Internet en apparatuur als CD-rom's en DVD's bedienen. Aberdeen-analist Bob Sakakeeny spreekt over 'opwindende technologie' die in de markt zijn gelijke niet kent.
Als My Space geaccepteerd wordt door de markt, kan het de dominantie van Microsoft op de huidige PC-beeldschermen verminderen. "We hebben een technologie in handen waarvan Sun, Oracle en Netscape al jaren beweren dat het niet kan. Het omzeilen van Microsoft op PC's is dus wel mogelijk", aldus Rob Enderle van de Giga Group. Analist Martin Mortensen van Gartner Group sluit zich aan bij de enthousiaste reacties door te zeggen: "Het is nieuw, het is fris, het is anders.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221753). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×