Managed hosting door True

Open Group staat aan de rand van afgrond

 

De toekomst van de technologieën van Open Group, die vitaal zijn voor de toekomst van het commerciële en open Unix, is in gevaar. Binnen het standaardisatie-instituut is een crisissituatie ontstaan.

Open Group maakte bekend het leeuwendeel van zijn personeel te ontslaan en zijn technologieën voortaan op de markt te gaan werven. Dit proces werd eind vorig jaar al in gang gezet. Kenners menen dat het instituut bezig is met het opdoeken van zijn eigen activiteiten.
De bedreigde technologieën zijn X-Window systemen, Motif, Common Desktop Environment (CDE) en Complex Text Layout (CTL). Het vermoeden bestaat dat Open Group-directeur Joseph de Feo in plaats van technologie-ontwikkeling zich meer wil toeleggen op de politieke aspecten van standaardisatie. In 1996 ontstond Open Group uit een fusie van twee Unix standaardisatie-organen: de Open Software Foundation (OSF) en het X/Open Consortium. De verschillende culturen pasten niet goed bij elkaar, zo geeft Open Group toe.
Vorig jaar meldde De Feo in gesprek te zijn met andere standaardisatie-instituten, zoals het World Wide Web Consortium (W3C) en de Internet Engineering Taskforce. Het voor iedereen toegankelijk maken van Internet en de beheersbaarheid daarvan zou het doel zijn van de samenwerking, die gericht was op het formuleren van standaarden. De strategie kwam echter nooit uit verf en werd als onbegrijpelijk en geheimzinnig getypeerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221737). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×