Managed hosting door True

Microsoft met Time-Warner in kabel-TV

 

Een groep grote computer-, kabeltelevisie- en mediabedrijven, waaronder Microsoft, Time-Warner en Road Runner, hebben gisteren een eerder aangekondigde overeenkomst gesloten.

De groep gaat hoge-snelheids Internet-diensten leveren aan ruim 27 miljoen Amerikaanse klanten met kabeltelevisie en kabelmodems. Tot nog toe hebben al 90.000 gebruikers zich ingeschreven, aldus de samenwerkende firma's.
Road Runner, de databezorgdienst van Time-Warner, zal de interactieve televisiediensten aanbieden. Microsoft en computerfabrikant Compaq investeren elk 212,5 miljoen dollar in Road Runner en krijgen daarvoor tien procent van de aandelen in handen. Verder levert Microsoft de software voor het systeem en bundelt Compaq deze dienst via zijn wederverkopers met zijn PC's. Andere partners in dit samenwerkingsverband zijn de Media One Group, die een aandeel van vijfentwintig procent heeft, en Advance/Newhouse, dat samen met Time Warner zesentwintig procent verkrijgt. Daarnaast bezit de mediagigant zelf nog eens negen procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221653). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×