Managed hosting door True

Microsoft vernieuwt Visual Basic

 

Microsoft onthult deze week een nieuwe versie van zijn programmeerpakket Visual Basic. De verbeterde software biedt mogelijkheden voor eenvoudiger toegang tot data en versimpeling van software-implementatie. Volgens Microsoft is dit alles gericht op het ontwikkelen van schaalbare, zware applicaties voor het bedrijfsleven.

De aanstaande versie 6.0 van Visual Basic draagt in zich de Visual Database Tools en een Data Enviroment Designer-component. Deze geïntegreerde onderdelen huisvesten ontwerpmogelijkheden voor Oracle- en SQL-databanken. Daarnaast heeft Visual Basic 6 verbeterde ondersteuning voor Active X Data Objects voor verbeterde toegang tot data van boodschappen-servers en eigen databanken.
Andere nieuwe snufjes zijn snelle ontwikkeling van browser-onafhankelijke web-applicaties en een set voorgeprogrammeerde objectmodellen. Microsoft brengt de nieuwe versie van zijn Visual Basic pas in september op de markt. In diezelfde maand maakt de leverancier op zijn Developer Days de prijzen bekend voor het pakket.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221641). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.