Managed hosting door True

Cable & Wireless klaagt MCI aan

 

Cable & Wireless wil de overname van de Internet-backbone van MCI afdwingen met een rechterlijks uitspraak. De Engelse aanbieder van telecomdiensten probeert op deze manier te voorkomen dat het Amerikaanse MCI zijn verplichtingen niet nakomt.

Vorige maand bereikten de beide ondernemingen een akkoord over de aankoop van MCI's ruggegraat-netwerk door Cable & Wireless. De Engelsen dienen hiervoor ruim 1,3 miljard gulden te betalen.
MCI wilde met de verkoop de Europese regulatoren mild stemmen. De Europese Commissie verricht namelijk een onderzoek naar de overname van MCI door Worldcom. Concurrenten vrezen dat de nieuwe onderneming Internet kan domineren. Om aan deze bezwaren tegemoet te komen, besloot MCI een deel van zijn Internet-diensten te verkopen. Europees Commissaris Karel van Miert gaf vorige week aan dat deze overeenkomst niet genoeg is.
MCI reageerde verrast op de stappen van Cable & Wireless. "Er is niets veranderd", aldus een woordvoerder. De Engelsen melden dat ze hun positie willen garanderen als MCI zich terugtrekt. De Europese Commissie zal begin volgende week een beslissing nemen over de overname van MCI door Worldcom.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221549). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×