Managed hosting door True

Citrix lanceert Metaframe

 

Softwareproducent Citrix heeft zijn nieuwste product Metaframe gelanceerd, volgend op de introductie van Microsofts Windows Terminal Server voor NT 4.0 op de PC Expo in New York deze week. Daarnaast brengen slanke-client-fabrikanten als NCD, Wyse en Boundless de eerste Windows Based Terminals (WBT's) op de markt.

De Windows Terminal Server, voorheen bekend onder de codenaam Hydra, is gebaseerd op technologie die Microsoft vorig jaar licentieerde van Citrix. Microsoft koos er echter voor om een eigen protocol te ontwikkelen om te gebruiken in plaats van Citrix' gevestigde ICA-protocol dat het bedrijf ook gebruikt in zijn Winframe-software. WBT's, die zijn ontworpen voor toegang tot de Terminal Server, moeten hierdoor een speciale versie van Windows CE draaien.
Het nieuwe Metaframe heeft deze beperking niet en biedt bovendien extra functionaliteit voor beveiliging, beheerbaarheid en schaalbaarheid naast ICA-ondersteuning bovenop de Terminal Server. "Dat is meteen het grote verschil tussen Winframe en Metaframe; de eerste bevat zijn eigen besturingssysteem, de tweede draait op de Windows Terminal Server", legt marketingmanager Gerard Gatt van Citrix uit. Hij ziet geen bedreiging voor zijn bedrijf nu Windows NT meerdere gebruikers tegelijkertijd aankan. "Metaframe heeft meer toegevoegde waarde, zoals het dynamisch verdelen van de serverbelasting en natuurlijk toegang voor computers met niet-Microsoft besturingssystemen." De prijs hiervoor is echter niet mals, ondermeer doordat Citrix kosten per gebruiker rekent en Microsoft diverse extra licenties per client-computer in rekening brengt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221477). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×