Managed hosting door True

Minder illegale software bij bedrijven

 

Het gebruik van illegale software in het bedrijfsleven is op zijn retour. Terwijl vorig jaar nog 63 procent van de bedrijven en instellingen illegale programmatuur had draaien, is dit percentage nu afgenomen tot 48 procent.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Business Software Alliance (BSA) en de Software Publishers Association (SPA).
Vorig jaar miste de software-branche door gebruik van illegale programmatuur vierhonderd miljoen gulden aan inkomsten. In 1995 bedroeg de inkomstenderving 550 miljoen. De invallen bij verdachte bedrijven, die met veel tamtam gepaard gingen, hebben effect gehad. Uit angst publiekelijk aan de schandpaal te worden genageld, zijn veel bedrijven overgegaan tot officiële versies. Ook de voorlichtingscampagnes hebben bedrijven tot bezinning gebracht, aldus BSA. Nederland behoort overigens tot de achterbuurten van Europa op het gebied van illegaal softwaregebruik. Alleen in Ierland is het nog erger.
De toekomst ziet men met enige zorg tegemoet. Internet via de kabel vormt een nieuwe bedreiging, omdat hiermee grote bestanden, zoals softwarepakketten, snel zijn binnen te halen. Daarnaast biedt de gouden CD-rom illegale kopieerders de mogelijkheid om vrij eenvoudig grote hoeveelheden data op te slaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221413). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×