Managed hosting door True

IBM integreert Web met mainframe

 

IBM lanceert deze week een softwarepakket voor het integreren van het World Wide Web met host-computers, zoals mainframes. Dit pakket, 'e-network host integration solution' genaamd, omvat een aantal nieuwe en bestaande integratieproducten.

De kern van deze software-verzameling is versie 6.0 van IBM's Communications Server voor Windows NT. Deze serverprogrammatuur bevat de nieuwe Host Publisher, een applicatie-server. Daarnaast draagt het pakket ook IBM's Host-on-demand, een Java-emulator en een terminal-emulator voor PC's, Personal Communications getiteld. Dit host-integratiepakket belooft een verhevigde concurrentie voor leveranciers van host-verbindingssoftware als Attachmate en Wall Data.
Volgens Internet-analist Tim Sloane van onderzoeksbureau Aberdeen Group is de Host Publisher een belangrijk component van het IBM-pakket. "Zonder die software heeft IBM een groot gat wat betreft de integratie." De Host Publisher kan data van het mainframe omzetten in Html en doorgeven aan een webserver. De leverancier lanceert rond dezelfde tijd ook zijn nieuwe applicatieserver Websphere voor het midden- en kleinbedrijf. Deze software wordt samen met de gratis Unix-webserversoftware Apache geleverd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221361). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×