Managed hosting door True

Tamme lancering Windows 98

 

De lancering van Microsofts nieuwste besturingssysteem, Windows 98, is zonder hysterische taferelen verlopen. Dit in tegenstelling tot de introductie van Windows 95 toen gebruikers in-spé voor computerwinkels overnachtten om als eerste een exemplaar te bemachtigen.

In Europa was de ontvangst wellicht nog tammer. Enerzijds omdat men het hier momenteel drukker heeft met voetbal, anderzijds omdat nog slechts de Engelse versie voor handen is. De Nederlandstalige versie komt pas beschikbaar op 8 juli, voor een upgrade-prijs van 249 gulden.
Microsoft erkent dat de overstap van Windows 95 naar 98 minder revolutionair is dan de toenmalige migratie van het 16-bits Windows 3.1 naar de 32-bits 95-versie. Microsoft-president Bill Gates benadrukt natuurlijk wel het belang van de verbeteringen in Windows 98, dat ondermeer stabieler en gebruiksvriendelijker moet zijn. "Deze software zal de markt voor consumenten-PC's aandrijven voor minstens de komende drie jaar."
De nu verkochte dozen met Windows 98 bevatten een besturingssysteem dat aanzienlijk kan verschillen van een mogelijke versie die over enkele maanden in de winkels ligt. Tenminste, als het Amerikaanse ministerie van Justitie de rechtszaak op 8 september tegen Microsoft wint. Justitie eist, samen met twintig staten, dat de softwareproducent ingrijpende wijzigingen aanbrengt in het nieuwe Windows. De overheid beweert dat één van Microsofts illegale praktijken bestaat uit het opdringen van zijn Explorer-webbrowser door die te bundelen met Windows 98. Justitie eist dat de firma zijn Explorer minder toegankelijk maakt of dat het een of meer concurrerende browsers meelevert.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221333). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×