Managed hosting door True

Microsoft wint hoger beroep

 

Microsoft heeft een juridische overwinning behaald en mag Windows 95 weer bundelen met de Internet Explorer. Rechter Thomas Jackson bepaalde in december vorig jaar dat de softwareleverancier deze twee producten niet samen mag verkopen. Het Amerikaanse beroepshof heeft dat bevel gisteren opgeheven.

De beslissing van districtsrechter Jackson was gebaseerd op het argument dat de koppeling van de twee Microsoft-producten concurrentie te veel belemmert en in strijd is met de schikking die het bedrijf in 1995 sloot met de regering. Jackson maakte echter een procedurele fout door het verbod zonder voorafgaand bericht aan Microsoft op te leggen. Daarnaast oordeelde het beroepshof dat de bundeling van de twee producten voordelig is voor consumenten en daardoor een nieuw product vertegenwoordigt.
De meningen zijn verdeeld over de mogelijke impact van dit juridische winstpunt voor Microsoft. De lange-termijn effecten voor de browsermarkt zijn naar alle waarschijnlijkheid te verwaarlozen. Op de korte termijn kan deze uitspraak de firma wel helpen in de antitrust-zaken die twintig Amerikaanse staten en het ministerie van Justitie in mei hebben aangespannen. Die aanklagers eisen dat Microsoft zijn browser Explorer verwijdert uit Windows 98, dat morgen uitkomt, of dat de firma ook een concurrerende webbrowser biedt. In de praktijk komt die laatste optie neer op het meenemen van Netscape Communications' Navigator. Deze zaken komen op acht september voor in het hof van rechter Jackson.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221325). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×