Managed hosting door True

SAP optimaliseert logistieke keten

SAP komt in september met de eerste software-modules voor het optimaliseren van de totale logistieke keten. Onder de naam Scope (Supply Chain Optimization and Execution) brengt de Duitse erp-leverancier software op de markt waarmee bedrijven hun producten sneller kunnen ontwikkelen.

Analisten bevestigen dat Scope de belangrijkste aankondiging is sinds het vlaggenschip R/3, dat in 1992 R/2 opvolgde.
Het Scope-initiatief bestaat uit drie onderdelen. Het eerste onderdeel, de Advanced Planner en Optimizer is gebaseerd op algoritmen uit de procesindustrie. Dankzij deze planner kan een producerend bedrijf de totale logistieke keten beter gebruiken. De software werd ontworpen als een open oplossing, zodat de software van SAP samenwerkt met oplossingen van derden.
Het tweede onderdeel van Scope is een datapakhuis dat verbindingen legt met externe gegevensbronnen, zoals metlegacy-systemen. In proefprojecten met 35 Europese bedrijven heeft dit datapakhuis bewezen op zijn taak te zijn berekend. Het pakhuis, dat eind van dit jaar op de markt komt, kan zowel uit de voeten met Windows NT als Unix.
In het vierde kwartaal van dit jaar komt het derde onderdeel van Scope op de markt. Het gaat hierbij om de zogenoemde'business-to-business' Procurement, diereal-time zorgt voor het totale proces van aanschaf. Deze module is gebaseerd op het wer eldwijde web en omvat het integrale traject van bestelling tot betaling.
De aankondiging van Scope was een van de belangrijkste punten op de vijfde Europese gebruikersbijeenkomst die vorige week werd georganiseerd in Madrid. Met meer dan 8000 klanten en partners uit 56 landen was Sapphire 98 het grootste zakelijke evenement dat ooit in Spanje werd georganiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.