Managed hosting door True

Xerox' Dataglyphs kan barcode vervangen

 

Onderzoekers van Xerox hebben een techniek ontwikkeld, Dataglyphs, die barcode kan vervangen. Dataglyphs is afgeleid uit de hiërogliefen die de oude Egyptenaren gebruikten. Het bestaat uit minuscule schuine streepjes van 0,25 millimeter die voor- of achterover hellen en zo 1 en 0 voorstellen in het binaire stelsel.

Mike Glantz, projectleider van het laboratorium in Grenoble: "Een Dataglyph kan 155 bytes per vierkante centimeter bevatten. Omdat de bits vrijwel onzichtbaar zijn, zie je op een bestelformulier een grijs vlak. Aangezien ze zo klein zijn, kun je gegevens ook onzichtbaar in een logo verwerken of in een ander ontwerp. Daardoor kan deze techniek de barcode vervangen. Voor een pak koffie maakt het niet zo veel uit of er ergens een barcode staat, maar op bijvoorbeeld posters en logo's kan de barcode het ontwerp ontsieren."
Een Amerikaans beveiligingsbedrijf gebruikt de techniek voor badges. Bepaalde delen van een gebouw zijn alleen toegankelijk voor werknemers met deze badge. Een speciaal daarvoor ontwikkelde scanner kan de gegevens lezen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221317). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×