Managed hosting door True

LSI koopt chipproducent Symbios

Processorfabrikant LSI Logic telt 760 miljoen dollar neer voor chipproducent Symbios. LSI is vooral bekend van zijn technologie om de functionaliteit van een compleet PC-systeem op een enkele processor te plaatsen.

Hyundai-dochteronderneming Symbios produceert verbindings-chips, zoals SCSI-kaarten en opslag-subsystemen.
Deze aankoop levert LSI op de korte termijn geen nieuwe producten op. "Maar dit opent wel nieuwe markten voor het bedrijf", aldus analist Crawford Del Prete van onderzoeksbureau IDC. "Dit houdt een aanzienlijke verbreding in van LSI's productportfolio." De processorproducent neemt ook de verplichtingen van Symbios en al zijn producten over.
Hyundai maakte vier dagen geleden bekend dat het Symbios niet zou verkopen aan opslagleverancier Adaptec. De oorzaak voor deze beslissing lag in de kritiek die de Amerikaanse Federale Handelscommissie (FTC) uitte over die aankoop en de resulterende marktdominantie. Del Prete meent echter dat de producten van de twee fabrikanten voldoende verschillen om een eventuele zaak van de FTC onderuit te halen. LSI legt volgens Hyundai bijna hetzelfde bedrag op tafel dat Adaptec wou betalen. Die laatstgenoemde firma had 775 miljoen dollar over voor de aankoop van Symbios.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.