Managed hosting door True

WIndows NT 5 uitgesteld tot medio 1999

Directieleden van Microsoft hebben verklaard dat de tweede bèta van Windows NT 5 pas later deze zomer zal uitkomen. De derde bèta laat nu op zich wachten tot eind dit jaar.

Dit leidt ertoe dat de uiteindelijke versie van het zware besturingssysteem pas medio 1999 op de markt zal verschijnen. De softwareleverancier zet veel in op NT 5, dat de weg moet openen naar grote systemen in het bedrijfsleven. Het serverbesturingssysteem moet Microsofts groei voor de komende jaren genereren. Het concern haalt nu de zelf gestelde deadline voor de tweede bèta al niet. Directeur Bill Gates blijft flexibel wat betreft zijn tijdsschema. "Er is bijna geen mogelijkheid dat NT 5 in 1998 uitkomt. Er is een hoge waarschijnlijkheid dat het in de eerste helft van 1999 wordt. Dat is niet hetzelfde als een leveringsdatum."
Om tegemoet te komen aan de verwachtingen van zijn bèta-klanten, levert Microsoft deze week op de Windows NT 5.0 Deployment Conference in San Jose een tussen-bèta van het besturingssysteem. Grote bèta-testers van het bedrijf meldden vorige maand nog dat zij bèta 2 ergens in juli zouden ontvangen. Nu krijgen de 2.500 deelnemers aan de NT-conferentie een post-bèta 1, oftewel een pre-bèta 2. De echte tweede testversie, die naar 100.000 klanten gestuurd zal worden, laat daarmee langer op zich wachten. Microsoft heeft ook nog een derde bèta aan het schema toegevoegd, die eind dit jaar algemeen beschikbaar zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.