Managed hosting door True

Bull-directeur leidt Packard Bell NEC

Computerfabrikant Packard Bell NEC heeft ex-Bull-directeur Alain Couder benoemd tot opvolger van oprichter Beny Alagem, die dinsdag abrupt opstapte. Couder (52), voorheen operationeel directeur bij Bull, bekleedt nu de posities van directievoorzitter en interim-president.

Bull bezit 13 procent van Packard Bell NEC. De Franse Couder neemt binnen enkele weken zijn taken over.
Alagem meldde in een officiële verklaring dat zijn vertrek het gevolg was van 'fundamentele meningsverschillen met de aandeelhouders van het bedrijf', Bull en NEC. Laatstgenoemd concern bezit 49 procent van de aandelen van Packard Bell. Alagem en zijn mede-oprichters blijven aandeelhouders van de NEC-dochter. Momenteel bezitten zij 25 procent van de aandelen. Het bedrijf heeft de oprichter nog verzocht om aan te blijven als voorzitter van de directieraad, maar met alleen die functie nam Alagem geen genoegen.
Packard Bell NEC behoort tot de top vijf van wereldwijde PC-leveranciers, maar verliest al enkele jaren marktaandeel. Couders eerste prioriteit is het maken van winst, maar hij geeft niet aan binnen welke periode hij dat wil realiseren. "Het is te vroeg om te zeggen wanneer het hele bedrijf winstgevend zal zijn, maar er zijn onderdelen die nu al geld opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.