Managed hosting door True

Netscape praat met mediabedrijf

Netscape tekent binnen drie maanden een overeenkomst met een groot mediabedrijf. Dit meldt Mike Homer, vice-president en algemeen directeur van Netscapes website-divisie.

De softwarefirma heeft al gesprekken gevoerd met een aantal bedrijven, waaronder leden van de grote vijf media-conglomeraten, aldus Homer. Dit omvat dus de eigenaren van de grote Amerikaanse televisie-netten ABC, NBC, CBS en Time-Warner.
De topman verklaarde dat de recent gesloten overeenkomst met Internet-zoekdienst Excite niet exclusief is. Netscape is op zoek naar een leverancier van meer inhoud voor zijn Internet-poort Netcenter. Excite produceert een groot aantal van de zeventien voornaamste secties op Netscapes website. Op het gebied van nieuws, sport en amusement staat het de softwarefirma echter vrij om contracten met derden te sluiten.
Dit nieuws raakte gisteren bekend tijdens de lancering van Netscapes tweede versie van zijn Internet-toegangspoort Netcenter. Versie 2.0 bevat ook informatie en diensten voor de online-consumentenmarkt, waar momenteel Yahoo en America Online de scepter zwaaien. Microsoft wil echter ook een stuk van deze taart en polst nu de publieke opinie naar de inhoud en vorm van zijn toekomstige Internet Start-poort (http://home.beta.microsoft.com/). Dit jaar nog wil de softwarereus die website samenvoegen met de standaard startpagina van zijn Internet Explorer, de thuispagina van het bedrijf (http://www.microsoft.com/), het Microsoft Network (http://www.msn.com/) en Onstage MSN voor exclusieve leden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.