Managed hosting door True

Sterling Software neemt Synon over

 

Sterling Software heeft bekendgemaakt via een aandelenruil Synon te willen overnemen voor een bedrag van 79 miljoen dollar. De acquisitie zal naar verwachting volgende maand al afgerond worden. Sterling is leverancier van een reeks ontwikkelomgevingen en Synon is met zijn ontwikkelomgeving 2E specialist op het AS/400-platform.

Volgens Gartner Group is de acquisitie logisch. "De cultuur en strategie van beide bedrijven passen goed bij elkaar. Bovendien heeft Sterling een goede reputatie om organisaties en technologieën te integreren", aldus het commentaar van Gartner. Dat laatste hebben ze bewezen met de acquisitie van de veel grotere softwaredivisie van Texas Instruments.
Synon profiteert van de overname door een grotere stabiliteit, meer management-expertise, distributiekanalen en partnerships. De vijfduizend Synon gebruikers kunnen nog voor jaren rekenen op ondersteuning van Sterling. Synon's objectgeoriënteerde hulpmiddel Obsydian concurreert echter met Sterling's Cool Jex. Gartner verwacht dat Sterling op termijn Obsydian gebruikers zal bewegen over te stappen op een verbeterde versie van Cool Jex.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221133). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×