Managed hosting door True

SAP toont versie 4.5 van R/3

 

Softwareleverancier SAP uit Duitsland maakte deze week op zijn jaarlijkse gebruikersconferentie Sapphire in Madrid de details bekend van R/3 versie 4.5.

Gebruikers krijgen meer controle over materiaalbeheer, reparaties, onderhoud, flow-productie en analyse van trends (zie voor details het R/3 Release 4.5 Information Center van Sap ophttp://www.sap.com/rel45/). De nieuwe versie komt in het derde kwartaal op de markt. Daarnaast is Sap hard bezig met het ontwikkelen van verticale, branche-specifieke oplossingen. "Sap werkt aan een oplossing voor elke denkbare industrie", aldus analist David Dobrin van Benchmarking Partners. "De verticale oplossing staan centraal in SAP's strategie."
De inspanningen voor verticale markten zijn een trend in de erp-industrie. Productiebedrijven worstelen met generieke software die relatief veel extra maatwerk vereisen. Om industriespecifieke functionaliteit te krijgen moeten externe of interne automatiseerders de benodigde software ontwikkelen. "In het algemeen zal de focus op verticale markten de erp-industrie nog wel een aantal jaren bezig houden. SAP probeert daar heel agressief in te zijn. Maar zoals met alle ontwikkelingen, duurt het waarschijnlijk drie of vier versies voordat de geboden oplossingen volwassen zijn", aldus analist Scott Lundstrom van Advanced Manufacturing Research.
Het Amerikaanse automatiseringsvakbladComputerworld meldde gisteren dat onder de huidige SAP-gebruikers nog maar weinig animo bestaat om over te stappen op de nieuwe versie van R/3. Een informele enquête in Madrid wees uit dat veel gebruikers nog verwikkeld zijn in de implementatie van een eerdere versie van R/3. Voorlopig zouden zij nog niet overwegen om op versie 4.0 of 4.5 over te stappen. Vanaf versie 3.1 biedt SAP al euro-functionaliteit, en dat is de versie die één van de ondervraagde gebruikers, Thermo King Europe, volgend jaar invoert. Verder dan het evalueren van nieuwe versies gaat het Amerikaanse bedrijf voorlopig niet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221125). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×