Managed hosting door True

MCI geeft mainframe Internet-functies

MCI Communications wil een reeks hardware, software en diensten aanbieden om mainframes uit te rusten met Internet-functionaliteit. Het werkt samen met Cisco Systems en IBM, die respectievelijk ondersteunende netwerkapparatuur en software leveren. De drie firma's zijn verenigd in een alliantie, Network MCI Enterprise Blue.

Het nieuwe samenwerkingsverband biedt drie pakketten: één voor data-transport over lange-afstandsverbindingen, één voor virtuele privé-netwerken (vpn) via beveiligde stukken van het MCI-netwerk, en één voor Internet-applicaties. Mainframe-gebruikers kunnen het beheer van hun computersystemen geheel of deels uitbesteden aan MCI. De firma zegt dat deze diensten zijn voortgekomen uit de conversie van de eigen mainframe-omgeving, één van de grootste ter wereld, naar een netwerk dat Internet-toepassingen ondersteunt. MCI verwacht dat dit samenwerkingsverband een omzetgroei van 20 tot 30 procent zal opleveren. Dergelijke cijfers gelden ook voor de partners, aldus een woordvoerster.
De markt voor mainframe-moderniseringsdiensten vertegenwoordigt volgens analisten een jaarlijkse waarde van negen- tot tien miljard dollar, inclusief de sub-markt voor bedrijfs-vpn's van 3,6 miljard. Cisco richt zich al langer op mainframes en heeft 80 procent van die markt voor netwerkapparatuur in handen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.