Managed hosting door True

'Universal client' verbindt elektronica

 

IBM maakt details bekend over zijn 'Universal client', die incompatibele consumentenelektronica met elkaar en Internet moet verbinden.

Deze nieuwe technologie, bestaande uit software- en hardwarecomponenten, moet een soort middleware vormen tussen verschillende apparaten met eigen besturingssystemen, interfaces en toepassingsmogelijkheden.
Steeds meer apparatuur, zoals mobiele telefoons, decodeerkastjes en handcomputers, krijgt toegang tot het wereldwijde netwerk. Aangezien consumentenelektronica-bedrijven het merendeel van deze nieuwe apparaten fabriceren, voorspelt IBM compatibileitsproblemen. "Consumentenproducten zijn niet gestandaardiseerd zoals PC's dat zijn", aldus de computerfirma. Leveranciers van consumentenelektronica gebruiken elk eigen nieuwe snufjes om zich te onderscheiden van hun concurrenten, zo beargumenteert IBM.
De leverancier heeft onder de naam Bluetooth een alliantie opgezet met ondermeer Ericsson, Nokia en Toshiba om een chip te ontwikkelen waarmee mobiele telefoons, laptops, digitale assistenten (PDA's) en printers met elkaar kunnen communiceren. Hiervoor zijn geen uniforme, compatibele netwerken, poorten of kabels benodigd. Vorig jaar zijn er zeventig miljoen PC's verkocht, terwijl er ruim honderd miljoen mobiele telefoons over de toonbank zijn gegaan. Daarnaast is er nog de grote markt (drie keer de PC-markt) met goedkope decodeerkastjes voor televisietoestellen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221065). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×