Managed hosting door True

IBM verwerkt Tivoli in Netfinity

IBM lanceert een nieuwe versie van zijn Netfinity Manager-software voor het beheer van netwerken, waarin Tivoli's systeem-management-programmatuur is geïntegreerd.

Versie 5.2 van de Netfinity Manager bevat een module waarmee netwerkbeheerders de software op afstand kunnen starten vanaf een computer met Tivoli's TME-console.
Volgens een woordvoerder van de leverancier waren de twee beheerpakketten al enige tijd met elkaar verbonden, bijvoorbeeld middels wederzijdse herkenning van netwerkalarmsignalen. "Maar nu is de integratie zo nauw dat je dezelfde functionaliteit van een Netfinity-bedieningsconsole kan krijgen op het Tivoli-platform", aldus IBM. Dit houdt in dat een beheerder toegang heeft tot de gegevens van een Netfinity-server die zich elders bevindt. De producent benadrukt de vereenvoudiging van netwerkbeheer en de verlaging van de totale eigendomskosten (TCO).
De code waaruit de Netfinity Manager bestaat, is gesplitst in twee gedeeltes. Eén stuk staat op de server, het andere deel zit op de client-computer. IBM levert de Netfinity-client standaard voorgeïnstalleerd op het merendeel van zijn nieuwe PC's en laptops. De server-kant van de Netfinity Manager 5.2 wordt gratis meegeleverd met elke NT-server van IBM. De software is echter ook los te verkrijgen voor servers van andere leveranciers. Later dit jaar zal de Universal Management Agent van Intel de client-software van IBM vervangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.