Managed hosting door True

Intel legt chipfabrieken tijdelijk stil

Intel heeft besloten om twee van zijn oudere chipfabrieken voor een periode van negen dagen te sluiten. De productiestop gaat dit weekeinde in. Ruim 1700 werknemers van de chipfabrikant krijgen nu negen dagen onbetaald verlof.

Intel wil zo kosten besparen in zijn productie-afdelingen voor de PC-markt die langzamer groeide dan verwacht. Het sluiten van deze fabrieken vermindert de chipvoorraden, terwijl het uitkeringsprogramma voor ontslagen werknemers de omvang van het personeelsbestand verkleint. "In wezen reageren we op de staat van de markt", bevestigt PR-man Bill MacKenzie van de chipgigant.
Fabriekssluitingen zijn nogal ongebruikelijk bij Intel en worden zelden naar buiten gebracht. Het bedrijf meldde eerder dit jaar dat het 3.000 mensen gaat ontslaan, maar deze laatste ontwikkelingen duiden op een meer agressieve kostenbestrijding. "Dit is een indicatie van overtollige leveringen of ook eigen voorraden. Het kan zelfs een teken zijn van een algehele neergang van de chip-industrie, maar daarvoor moet er meer bewijs zijn", meent analist Dean McCarron van onderzoeksbureau Mercury Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.