Managed hosting door True

PC-fabrikanten waarschuwen voor Win98

Een aantal grote PC-fabrikanten waaronder Dell, Toshiba, Compaq en IBM manen gebruikers tot terughoudendheid wat betreft het overstappen op Windows 98. Microsofts nieuwste besturingssysteem blijkt nog wat problemen met modemkaarten en netwerkadapters te kunnen hebben.

De softwareleverancier zegt dat er geen uitzonderlijk aantal problemen is opgedoken.
Toch waarschuwen diverse computerleveranciers hun klanten. Zo adviseren Dell en Toshiba gebruikers van bepaalde types notebooks nog te wachten met het opwaarderen van hun systemen. De fabrikanten ontwikkelen nu lapmiddelen en verversingen voor het BIOS (Basic Input/Output System) van de betreffende computers. Andere PC-leveranciers bieden uitgebreide lijsten met mogelijke conflicten met het nieuwe besturingssysteem. De problemen lijken zich vooral voor te doen bij het installeren van Windows 98 bovenop voorganger 95.
Microsoft reageert gelaten. "Er is hier nog niemand van het Windows-gebouw afgesprongen. Dat is toch wel een teken het allemaal niet zo slecht kan zijn", meldt Microsoft-productmanager Rob Bennett. De gratis helplijn van het bedrijf blijkt niet bereikbaar te zijn. "Dat is voornamelijk een kwestie van volume, aangezien we meer exemplaren van Windows 98 hebben verkocht dan we hadden verwacht", weet Bennett te melden. Hij onthult echter geen concrete aantallen. Volgens onderzoeksbureau PC Data zijn er ongeveer een half miljoen stuks verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.