Managed hosting door True

Microsoft koopt merknaam Explorer

Microsoft heeft een overeenkomst gesloten met de failliete Internet-provider Synet en betaalt vijf miljoen dollar voor het gebruik van de naam 'Internet Explorer'. Deze regeling werd gisteren getroffen nadat Microsoft en de schuldeisers van Synet twee dagen tegenover elkaar stonden in de rechtszaal over deze kwestie.

Synet en diens schuldeisers beweerden dat de failliete firma het gebruiksrecht heeft op de naam Internet Explorer. De provider leverde eind 1995 al een pakket software onder die naam, met ondermeer inbelprogrammatuur en Netscape's Navigator-browser. Op dat pakket en de omstreden naam ervan rust merknaambescherming. Microsoft verdedigde zich ongebruikelijk genoeg met het argument dat het hier een algemene naam betreft en dat niemand er exclusief eigenaar van is.
"We zijn er zeker van dat we deze zaak zouden winnen, maar we verheugen ons erin dat we het nu achter ons kunnen laten", meldt Microsoft in een officiële verklaring. "We hebben de hele tijd al gezegd dat we openstaan voor het oplossen van deze kwestie zonder de noodzaak voor dure en tijdrovende rechtszaken." De softwarefirma neemt de rechten op de Internet Explorer-merknaam over van Synet en is daarmee eigenaar van die 'algemene' naam. Overigens moet de federale faillisementsrechter deze verkoop nog wel goedkeuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.