Managed hosting door True

Amdahl belooft acht-weg Xeon-server

 

Mainframeleverancier Amdahl zegt eind dit jaar Windows NT-servers met acht Xeon-processoren per machine te zullen leveren. Intel introduceerde deze week de nieuwste loot aan de Pentium II-stam.

Deze zware chip belooft een verdubbeling van het presatieniveau van voorgaande Pentium II-varianten. Amdahl is de eerste leverancier die plannen voor acht-weg Xeon-systemen onthult.
De toekomstige zware server zal de Synfinity-verbindingstechnologie gebruiken van Amdahls Japanse moedermaatschappij Fujitsu. De machine, genaamd de Fujitsu teamserver M800I, zal als instapmodel bestaan uit een enkele node met vier processoren. Dit moet uiteindelijk schaalbaar zijn tot een acht-weg systeem bestaande uit twee nodes. Amdahl zal deze computer eerst in Europa en ongeveer een maand later in de Verenigde Staten leveren. "Dat tijdsverschil heeft te maken met de productie, die eerst in Europa van start gaat", weet systeemingenieur Bert Smelik van Amdahl Nederland te melden.
Analisten zijn gunstig gestemd over de beloofde systemen van Amdahl. "Zij hebben mainframe-technologie en -kennis in huis die andere leveranciers van Xeon-servers niet bezitten", meent analist Jonatahn Eunice van IT-adviesbureau Illuminata. "Hoe goed Compaq en Dell ook worden, ze kunnen niet zomaar een voorsprong van twintig jaar inhalen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/221025). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×