Managed hosting door True

QAD stapt in beheer toeleveringsketen

Erp-leveranciers gooien zich massaal op supply chain management (scm), ofwel beheer van de toeleveringsketen. QAD, dat in de luwte van de grote erp-spelers opereert, komt nu met de scm-software On/Q die de interne logistiek van fabrieken en distributiecentra optimaliseert.

Voorheen kon QAD's MFG/PRO alleen individuele fabrieken optimaliseren en via interfaces aan elkaar knopen.
Omdat QAD niet de kennis en vaardigheden heeft om alles te doen, zorgt het ervoor dat zijn softwarecomponenten samen met bestaande systemen te gebruiken zijn, aldus Peggy Biddison,vice president global marketing. QAD kan niet in de hele erp-markt concurreren met bedrijven als Sap, Oracle en Baan. Het richt zich op de middenmarkt en op productiebedrijven. Met zo'n tweehonderd miljoen dollar omzet per jaar behoort QAD tot de top tien van erp-leveranciers.
Het objectgeoriënteerde On/Q bevat logistieke- en planningsfunctionaliteit. Naast applicatiefunctionaliteit bevat het ook een berichtenlaag, vergelijkbaar met ORB's (Object Request Brokers). Door deze laag valt op bedrijfsniveau pakketsoftware van andere leveranciers te integreren. On/Q knoopt de erp-toepassingen van de diverse productiebedrijven en distributiecentra aan elkaar. Ten slotte bevat On/Q een hulpmiddel om de software van bedrijfsonderdelen op centraal niveau te configureren. Versie 8.7 van MFG/PRO zal gebaseerd zijn op componenten. Door de objectgeoriënteerde eigenschappen wordt dan de lokale applicatie op centraal niveau geconfigureerd.
De bèta-versie van On/Q is, net als de planningsfunctionaliteit, beschikbaar. De functionaliteit voor 'uitgaande logistiek' komt in de loop van dit jaar uit, en die voor 'ingaande logistiek' medio volgend jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.