Managed hosting door True

Europa steunt Internet-domeinplannen VS

 

Afgevaardigden van de Europese IT-industrie komen morgen in Brussel bijeen om de Amerikaanse hervormingsplannen voor Internet-domeinnamen te steunen. De vergadering is opgezet door de Europese Commissie en dient als opwarmer voor een conferentie die later deze maand in Genève wordt gehouden.

Naar verwachting komen vertegenwoordigers van EU-lidstaten daar tot overeenstemming over de opzet van het nieuwe beheer van Internet-adressen en -namen. Op dit moment is dat proces in wezen nog in handen van de Amerikaanse overheid, maar die wil zich hieruit terugtrekken. De oorspronkelijke plannen die de regering Clinton openbaarde om dit doel te bereiken, werden bedolven onder forse kritiek. De Europese Commissie (EC) noemde de plannen "teveel gericht op de Verenigde Staten, terwijl Internet een wereldwijd medium is".
Inmiddels zijn de plannen herzien. De VS houdt echter vast aan het standpunt dat een aantal, onderling concurrerende, bedrijven het beheer van internet-namen moet voeren. De EC wil dat een niet-commerciële instelling die rol gaat vervullen en schuift zichzelf daarbij nadrukkelijk naar voren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220941). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×