Managed hosting door True

Matsushita kiest deels voor Windows CE

 

De Japanse elektronicaproducent Matsushita Electric Industrial heeft schoorvoetend een strategische overeenkomst gesloten met Microsoft om Windows CE te ondersteunen.

De consumentenfirma past het mini-besturingssysteem niet toe voor zijn hele productreeks. "Windows CE is één van onze keuzes", meldt een woordvoerster van Matsushita.
"We hebben diverse eigen besturingssystemen, zoals het Pie OS, dat we al gebruiken in decodeerkastjes voor interactieve televisie. Wij behouden ons het recht voor om te besluiten of we CE of andere besturingssystemen inzetten voor onze producten ", aldus de officiële verklaring van Japans op twee na grootste producent van consumentenelektronica. Matsushita zal de Microsoft-software gebruiken in audio-, video- en computerproducten, maar niet in consumentenapparatuur of industriële elektronische producten.
De firma hoopt zich zo te onderscheiden van concurrenten Sony en Hitachi, die onlangs ook banden met Microsoft aangingen. De Amerikaanse softwareleverancier werkt bijvoorbeeld met Hitachi aan het toevoegen vanrealtime-mogelijkheden aan CE om het geschikt te maken voor industriële toepassingen. De samenwerking met Matsushita omvat producten die audio-, video- en computertoepassingen samenvoegen. Ondertussen houdt de Amerikaanse senaat hoorzittingen om te bepalen of Microsoft niet te dominant wordt in die markt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220913). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×