Managed hosting door True

Ingres II komt naar Linux

 

Computer Associates werkt aan een Linux-versie van de Ingres II relationele database. Volgens de Noord-Amerikaanse Ingres-gebruikersgroep biedt de leverancier tegen het derde kwartaal van dit jaar een gratis versie aan op zijn website (http://www.cai.com/).

Dat leveringsschema lijkt niet onredelijk, aangezien de softwareproducent een prototype van de database voor het Red Hat Linux-platform al demonstreerde tijdens CA World 98.
Databaseleveranciers Oracle, Informix en Sybase zijn tot op heden nogal terughoudend over eventuele plannen voor het ondersteunen van Unix-variant Linux. Geruchten doen de ronde dat IBM geïnteresseerd is in een Linux-vertaling van zijn DB2-database. Eerder deze maand verwierf het gratis Unix-besturingssysteem al de steun van Sun Microsystems, IBM, Netscape en Corel. Ook onderzoeksbureaus als Gartner Group zien serieuze zakelijke mogelijkheden voor Linux, dat afkomstig is uit de hobby-sfeer. Een grote opsteker is dat ongeveer 50 procent van alle websites draait op de Linux-webserver Apache, die IBM sinds kort levert bij een softwarepakket voor elektronische commercie. Apache neemt daarin de plaats in die Netscapes serversoftware eerst had.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220909). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.