Managed hosting door True

Storagetek onthult glasvezel-opslag

 

Storagetek maakt de volgende stap bekend in zijn strategie om de markt voor opslagproducten met glasvezelverbindingen binnen te dringen. De eerste producten die onder deze 'storage area networking'-strategie (san) vallen, zijn tegelijkertijd gelanceerd.

Daarnaast heeft de firma een oem-overeenkomst gesloten met switch-leverancier Brocade Communications Systems.
Storagetek maakte eind vorig jaar voor het eerst gewag van zijn plannen om zich op glasvezel-opslag te storten. Toen introduceerde het zijn eerste disksubsysteem dat mogelijkheden biedt voor glasvezelverbindingen. Nu komt de opslagleverancier met de Storagenet Access Hub, naar eigen zeggen 's werelds eerste netwerkknooppunt dat meerdere glasvezellussen aankan. Dit product staat centraal in de san-strategie. De Access Hub heeft 32 poorten voor glasvezelaansluitingen en ondersteunt zestien gelijktijdige lussen met volledige bandbreedte, waardoor het switch-mogelijkheden biedt.
Voor klanten die een echte switch willen gebruiken, verkoopt Storagetek producten van Brocade onder de Switch 4000-naam. De opslageisen van grote bedrijven verdubbelen elk jaar. Volgens marktonderzoek zal die stijgende lijn zich zeker de komende vijf jaar voortzetten. Toepassingen als datapakhuizen, video-diensten en webservers veroorzaken deze opslaghonger.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220897). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×