Managed hosting door True

Mac-ontwikkeling Netware uitbesteedt

Novell doet alle verantwoordelijkheid voor de Macintosh-ontwikkeling van Netware, server- en clientsoftware, over aan Prosoft Engineering. Deze Amerikaanse Mac-softwarefirma neemt de huidige en toekomstige ontwikkeling over en verzorgt voortaan distributie en ondersteuning van het Novell-platform.

Dit nieuws moest samenvallen met de opening van de Macworld-expositie die deze week in New York plaatsvindt. Daar meldde interim-directeur Steve Jobs van Apple dat zijn bedrijf zich met de iMac-computer op de consumentenmarkt stort. Software-ontwikkelaar Prosoft wil een stuk van die taart. Marketingmanager Ken Freeman: "Apple wil de iMac aan consumenten verkopen en dat omvat ook de onderwijsmarkt. Novell heeft al een gigantisch gebruikersbestand in die sector en wij zullen de iMac dan ook volledig ondersteunen."
Freeman belooft dat Prosoft de huidige twee productcategorieën van Novell, server- en clientprogrammatuur, zal voortzetten. Netware for Macintosh is ontworpen voor een server met Intel-processoren die via die software communiceert met Mac-clientcomputers. De firma introduceert een eigen, nieuwe versie met ondersteuning voor Netware 5 in de herfst van dit jaar. Daarnaast komt er deze zomer nog een eerste bèta-versie van de Novell-client 5.12 voor het Mac OS, die dan is geoptimaliseerd voor versie 8.1 van dat besturingssysteem. Een geheel nieuwe versie 5.2 van de clientsoftware verschijnt komende herfst op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.