Managed hosting door True

HP lanceert Xeon-werkstations

Hewlett-Packard (HP) onthult aanstaande maandag twee nieuwe grafische werkstations met de Xeon, Intels nieuwste Pentium II-processor. Deze machines zijn verbeterd voor tweedimensionale beeldbewerking - de Kayak XU - en driedimensionale grafische applicaties voor een instapprijs - de Kayak XW.

Het XU-werkstation is vanaf augustus verkrijgbaar en kost minimaal vijfduizend dollar. De XW komt in september uit en gaat over de toonbank vanaf twaalfduizend dollar per stuk. De fabrikant rust de computers uit met maximaal twee Xeon-processoren, 128 MB Sdram-chips en harde schijven van 4,5 GB. De XW krijgt bovendien HP's grafische versnellingskaart Visualize Fx6, die voorheen alleen verkrijgbaar was voor Unix-werkstations. Volgens de leverancier is de Fx6 35 tot 100 procent sneller dan voorganger Fx4.
Doordat de nieuwe Kayaks twee stuks van de relatief grotere Xeon-processoren bevatten, moest HP de systeemkasten opnieuw ontwerpen. Kathleen Tandy, marketingmanager bij de Noord-Amerikaanse tak van HP, beweert dat het gebruik van de Xeon een prestatiewinst van 10 procent oplevert. Zij denkt dat dit kleine verschil toch klanten zal aantrekken. "Dit is bedoeld voor gebruikers met zeer processor-intensieve applicaties. Bij het nemen van beslissingen staat een snelheidswinst van 10 procent voor enkele duizenden dollars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.