Managed hosting door True

Mac OS 8.5 komt in september

Apple brengt versie 8.5 van het Macintosh-besturingssysteem in september op de markt. Dit maakte het bedrijf bekend op de Macworld-expositie in New York.

De software, voorheen bekend onder de codenaam Allegro, zou oorspronkelijk midden dit jaar uitkomen. De twee eerdere incarnaties van het huidige Mac OS, versie 8.0 en 8.1, waren wel op tijd gereed.
De nieuwste versie van het besturingssysteem krijgt ondermeer een nieuwe zoektechnologie die de codenaam Sherlock draagt. Hiermee kunnen gebruikers zowel hun lokale opslagstations als Internet doorzoeken. Daarnaast kan Allegro bestanden via een netwerk tot drie keer sneller opslaan.
Interim-president Steve Jobs meldde verder dat Apple voor het derde achtereenvolgende kwartaal winst draait. De topman verstrekte geen details, maar verzekerde zijn publiek dat "Wall Street tevreden zal zijn".
De iMac, die later dit jaar verkrijgbaar zal zijn, stond sterk in de schijnwerpers op de Macworld. Een draagbare computer voor consumenten volgt begin volgend jaar. De reeds gelanceerde serie G3 desktops en notebooks voor professioneel gebruik verkoopt goed, aldus Jobs. Apple heeft zelfs sinds enige tijd voorraadtekorten voor de Powerbook. De interim-directeur verzekerde dat die kwestie binnen enkele weken op orde zal zijn. De Mac-fabrikant heeft in totaal al 750 duizend G3-machines aan de man weten te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.