Managed hosting door True

Microsoft trekt steun aan SMIL in

Microsoft heeft zijn ondersteuning voor de Smil-standaard (synchronized multimedia integration language) van het World Wide Web Consortium (W3C) ingetrokken.

Smil bevat overlap en mogelijk zelfs conflicten met andere standaarden, waaronder Html 4.0 Dynamic Html, Cascading Style Sheets en met name het Document Object Model (Dom), aldus een officiële verklaring van Microsoft.
Smil gebruikt aanhangsels die bestaan uit gewone tekstbestanden om verschillende mediasoorten te beheren en te synchroniseren. Hiermee kunnen web-ontwerpers tekst, beelden, video en audio gebruiken en elkaar laten afwisselen zonder dit alles in één groot multimediabestand te verwerken. Microsoft was één van de eerste leden van de groep bedrijven die de specificatie voor deze taal heeft ontwikkeld.
De softwareleverancier voorziet echter te grote problemen voor het praktisch gebruik van Smil. "Er is geen enkele aanwijzing hoe je Smil moet integreren met Dom", meent productmanager Joe Herman van Microsofts platformdivisie. Dom is op dit moment nog een 'werkschets' voor W3C. "Smil is één van de meest conflicterende specificaties die W3C ooit heeft behandeld", aldus Herman. "Er zijn veel voorstanders èn veel tegenstanders." Woordvoerder Ian Jacobs van het consortium meldt dat het merendeel van de voorstanders bestaat uit multimediabedrijven. Eerder verliet echter Macromedia de Smil-groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.