Managed hosting door True

CHS wint overnamestrijd om Vobis

Het Amerikaanse distributiebedrijf CHS Electronics wint het gevecht om de acquisitie van de Duitse PC-winkelketen en -fabrikant Vobis van computerdistributeur Ingram Micro.

Metro AG, het moederbedrijf van Vobis, ontvangt 335 miljoen dollar (ongeveer zeshonderd miljoen Dmark) en schuift de schuldenlast af op CHS. Dat betekent een extra kostenpost van zevenhonderd miljoen Dmark.
De koper wil hiermee voet aan de grond krijgen in de Europese markt. Vobis heeft 813 winkels in elf Europese landen en verkoopt maandelijks ongeveer vijftigduizend PC's van het eigen Highscreen-merk. De overname van de PC-firma omvat ook drie andere dochterondernemingen van Metro AG: Maxdata Computer, Peacock Systems en Vobis Assembly. Maxdata is verantwoordelijk voor de verkoop van nog eens vijftigduizend PC's per maand onder de eigen Artis-merknaam. Peacock is de op drie na grootste PC-distributiefirma in Duitsland en levert computers van ondermeer IBM en Hewlett-Packard. Vobis Assembly produceert PC's op bestelling voor de andere drie bedrijven.
Amerikaanse groothandelaren zien de Europese markt als hun volgende kans op weg naar groei op wereldniveau. Het Amerikaanse Tech Data bijvoorbeeld rondde enkele dagen terug de koop af van het Duitse Computer 2000. Zowel CHS als Ingram Micro onderhandelden met Metro AG over de aankoop van Vobis. Ingram was echter alleen geïnteresseerd in overname van de beste, winstgevende onderdelen van de firma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.