Managed hosting door True

SGI doekt Cosmo op

Silicon Graphics (SGI) sluit de deuren van zijn dochteronderneming Cosmo Software nu de onderhandelingen met potentiële koper Sony zijn vastgelopen. Cosmo produceert software voor 3D-animatie op het Web. Volgens woordvoerder John Cristofano heeft de sluiting geen gevolgen voor de financiën van SGI.

De ruim honderd werknemers van Cosmo krijgen andere posities binnen de moederfirma. Het lot van de producten is nog niet bepaald. Cosmo gebruikt Internet-technologieën, zoals Java en Vrml (virtual reality modeling language), om driedimensionale applicaties te ontwikkelen voor het ontwerp van webpagina's.
SGI meldde april dit jaar dat het de 3D-divisie voor 1 juli zou afstoten. Deze verkoop valt onder de reorganisatie van de computerfabrikant. Die wil zich meer concentreren op het fabriceren van grafische werkstations, servers en supercomputers. Hieronder valt ook de verzelfstandiging van Mips, SGI's afdeling voor het ontwerp en de fabricage van microprocessoren. Chips van deze dochter zijn ondermeer in gebruik bij Nintendo's 64-bit spelcomputer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.