Managed hosting door True

Europese toestemming voor Worldcom/MCI

De Europese Commissie heeft vanmiddag toestemming gegeven voor de overname van het Amerikaanse telecombedrijf MCI door branchegenoot Worldcom. De regulatoren hebben wel als voorwaarde gesteld dat MCI afstand doet van zijn Internet-activiteiten.

De Commissie gaf aan dat de gezamenlijke infrastructuur van de bedrijven bijna 50 procent van het Internet-verkeer kan afhandelen. Concurrenten hebben meerdere malen de vrees uitgesproken dat Worldcom en MCI samen de Internet-markt kunnen domineren.
Vooruitlopend op de bezwaren van de Europese Commissie sloot MCI een overeenkomst met het Engelse Cable & Wireless. De Britten zouden de Internet-afdeling van MCI overnemen. De Commissie heeft met deze toestemming een onderzoek afgesloten dat enkele maanden heeft geduurd. Worldcom betaalt meer dan zeventig miljard dollar voor MCI. De ondernemingen hopen de overname deze zomer af te ronden. De toestemming van de Commissie heeft een belangrijk obstakel weggenomen. Het is nu nog wachten op de beslissing van de Amerikaanse regulatoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.