Managed hosting door True

VS Justitie keurt Worldcom MCI goed

 

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft gisteren in navolging van de Europese Commissie toestemming gegeven voor de overname van MCI door Worldcom. Eerder op de dag maakte MCI bekend zijn Internet-divisie te verkopen aan Cable & Wireless voor meer dan drie miljard gulden.

Middels deze transactie voldoet het Amerikaanse telecombedrijf aan de voorwaarden die de Europese Commissie vorige week aan de goedkeuring heeft gesteld. Uit vrees voor een dominante positie van Worldcom MCI op de Internet-markt moest MCI zijn Internet-activiteiten van de hand doen.
Na de toestemming van de Amerikaanse Justitie moeten MCI en Worldcom nog één horde nemen. De Amerikaanse Federale Communicatie Commissie moet de transactie nog goedkeuren. Dit zal voor het eind van deze zomer gebeuren. Worldcom betaalt ruim tachtig miljard gulden voor branchegenoot MCI. Als de overname doorgaat ontstaat één van de grootste Amerikaanse telecombedrijven. Slechts AT&T is groter. SBC zou MCI Worldcom op de ranglijst kunnen passeren, als de overname van Ameritech doorgaat.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220733). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×