Managed hosting door True

C&W neemt hele Internet-unit MCI over

 

Het Britse Cable & Wireless zal waarschijnlijk alle Internet-activiteiten van het Amerikaanse telecombedrijf MCI overnemen. De twee ondernemingen bereikten in mei al overeenstemming over de overname van MCI's Internet-infrastructuur door Cable & Wireless voor 1,2 miljard gulden.

De Europese Commissie heeft echter als voorwaarde voor de goedkeuring van de overname van MCI door Worldcom gesteld dat MCI de gehele Internet-divisie moet verkopen (Computable Online, dagelijks IT-nieuws, 8 juli 1998). Het Britse bedrijf is de voornaamste kandidaat voor de aankoop van deze afdeling, waarvan de geschatte waarde ongeveer vier miljard gulden bedraagt.
Intussen staat de alliantie tussen Cable & Wireless en Telecom Italia onder druk. Beide partijen besloten in april een verregaande samenwerking aan te gaan, waarbij de Italianen belangen zouden nemen in onderdelen van het Britse bedrijf. Telecom Italia zou bijvoorbeeld het belang overnemen dat Cable & Wireless heeft in de Franse telecom-aanbieder Bouygues Telecom. De aandeelhouders van Bouygues werken niet mee aan deze verkoop. Een woordvoerder van Telecom Italia noemt de blokkade geen ramp en stelt dat beide partijen hun plannen zullen doorzetten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220725). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×