Managed hosting door True

Java-bedrijf geeft JVM weg

 

Het twee jaar oude softwarebedrijf Transvirtual Technologies lanceert deze week Kaffe Open VM, de eerste gratis Java virtual machine (jvm). Deze jvm-kloon is ontworpen voor applicaties met een kleine omvang en draait op Windows 95, NT, Linux, MS-Dos en Sun Solaris.

Het freeware-product is te downloaden op de site van het bedrijf (http://www.transvirtual.com).
Oprichter Tim Wilkinson hoopt hiermee naam te maken in de Java-wereld. "We hebben in wezen alle functionaliteit van een jvm opnieuw geïmplementeerd." De desktop-versie is gratis, maar voor de Custom Edition moet betaald worden. "Onze voornaamste Java-technologie is gebaseerd op een zeer flexibele, aanpasbare broncode en die zit vooral in die Custom-versie." In tegenstelling tot andere jvm's bevat Kaffe ook een jit-compiler (just in time) en een reeks klassebibliotheken, waaronder Java Beans-componenten.
De Custom Edition is reeds vertaald naar gespecialiseerde besturingssysteem als pSOS, ThreadX, VXworks, QNX en LynxOS. Het biedt een aanpasbare omgeving en ondersteuning voor ontwikkeling op meerdere platformen, en functioneert ook zonder bestandssysteem of netwerk. Het product is van begin af aan ontworpen om zeer licht te zijn en toch een complete Java-omgeving te bevatten. De nu ondersteunde processoren-architecturen zijn de Strongarm, de Mips, de x86 van Intel en de Alpha van Digital Equipment (DEC).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220709). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×