Managed hosting door True

NT-werkstations krijgen grafische kracht

 

Compaq, Intergraph en Mitsubishi rusten hun Windows NT-werkstations elk uit met eigen grafische versnellers. Compaq wendt hiervoor de Powerstorm-hardware van DEC aan.

Intergraph gebruikt zijn nieuwe Parascale-technologie en bestaande Unix-tool Superscene. Mitsubishi komt met een programmeerbare 3D-engine op een chip. Dit alles is te bewonderen op de Siggraph 98-beurs, die deze week in Florida plaatsvindt.
Elk van deze leveranciers beweert met deze technieken het NT-platform naar nieuwe grafische hoogten te stuwen - hoogten die voorheen alleen voor zware Unix-werkstations waren weggelegd. Compaq belooft de Visualize-producten van Hewlett-Packard en de Intense 3D Pro van Intergraph achter zich te laten. Die firma zegt het niveau van Silicon Graphics' Infinitereality Unix-systemen te halen voor een fractie van de prijs. Mitsubishi springt in op de vertragingen die Intels zware processoren hebben opgelopen.
De grafische chip van dat Japanse bedrijf is naar keuze te programmeren en kan daardoor de hoofdprocessor van het werkstation ontlasten. Na het opwaarderen van het systeem kan de chip weer andere taken op zich nemen. Hiervoor moeten wel de grafische aanstuurprogrammatuur worden herschreven. Mitsubishi houdt echter vol dat dit opweegt tegen het afschrijven van grafische chips met 'ingebakken' microcode.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220661). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.