Managed hosting door True

Proces-productie blijft speerpunt Marcam

 

In tegenstelling tot de grote erp-spelers kiest Marcam ervoor om, naast software voor procesproductie, geen aanverwante erp-gebieden te betreden. "Ik geloof niet dat een softwarebedrijf kan excelleren op alle gebieden", aldus Marcam-topman Jonathan Crane.

"Wij bieden klanten diepe functionaliteit, waarmee ze complexe productiesituaties kunnen ondersteunen."
Volgens Crane zijn een aantal erp-toepassingen generiek, bijvoorbeeld software voor financiën en human resources management (hrm). Die zijn 'horizontaal' in alle industrieën en branches bruikbaar. Bij productiesoftware echter zijn de 'verticale' verschillen tussen de chemische, de farmaceutische- en de levensmiddelenindustrie zo groot, dat dat specialistische kennis en softwareproducten vergt.
Marcam kiest ervoor om voor belangrijke aanverwante erp-gebieden interfaces aan te bieden naar producten van andere leveranciers. Protean, Marcams software voor procesproductie, heeft ook financiële modules. Grote klanten als Nestlé, die veel cijfermateriaal moeten consolideren op hun hoofdkwartier, maken daar geen gebruik van; zij werken met de financiële software van SAP of Peoplesoft. Verder heeft Protean koppelingen naar Numetrix en Manugistics (planning). Protean is objectgeoriënteerd, waardoor connecties met andere software leggen relatief eenvoudig is.
Marcam is groot geworden met het AS/400-pakket Prism. Dit pakket zorgt nog steeds voor een belangrijk deel van de omzet. Het bedrijf groeide enkele jaren niet, omdat het moest wachten tot zijn nieuwe objectgeoriënteerde en platformonafhankelijke pakket Protean, waarvan de functionaliteit gebaseerd is op Prism, gereed was. Verder voert Marcam Avantis, voor het beheer van productiemiddelen.
Net als veel andere bedrijven profileert Marcam zich niet meer als productleverancier, maar als 'aanbieder van oplossingen'. Hoewel het relatief klein is (met een jaaromzet van zo'n negentig miljoen dollar), kan het voldoende investeren in de ontwikkeling van drie producten. "Veel investeringen zitten in bedrijfs- en applicatielogica en zijn dus niet productspecifiek", aldus Crane.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220625). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×